Wie is TRIAK?

Trieneke Akkerman stelt zich voor:

Enige tijd geleden vertelde een kennis dat haar dochter het moeilijk vond om een studiekeuze te maken. "Wil jij niet eens met haar praten?", vroeg ze. Dat wilde ik wel en er volgde een aantal fijne gesprekken. Al vrij snel werd duidelijk welke studie goed aansloot bij haar kwaliteiten en vooral bij haar passie. Haar twijfels maakten plaats voor enthousiasme. Ik merkte dat ik talent had om jongeren op het juiste spoor te zetten. Vanaf dat moment ging het balletje rollen: ik boekte goede resultaten en besloot om het concept "passende studiekeuze" te ontwikkelen en TRIAK op te richten.

Waar ligt mijn passie?
Ik vind het heerlijk om de openheid, de onbevangenheid en de oprechtheid van jongeren mee te maken in de gesprekken. De trajecten die ik met jongeren doorloop zijn intensief en erg leerzaam. Ik zie het als een gezamenlijke zoektocht naar hun kwaliteiten en drijfveren. Waar zijn ze goed in? Waar halen ze hun motivatie vandaan? En waaraan beleven ze nu echt plezier?
Door goed te luisteren en steeds nieuwe vragen te stellen, komen we vaak tot verrassende inzichten. De ervaring leert dat jongeren daar direct meer aan de slag gaan. Ik krijg er energie van als ik zie hoe ze groeien in hun zelfvertrouwen. Het mooiste is natuurlijk wanneer ze aangeven dat ze een heel duidelijk beeld hebben van wat ze willen gaan doen.

Werken met jongeren
Ik spreek jongeren aan op hun motivatie en probeer vast te stellen waarom ze bepaalde dingen graag doen, waar ze plezier aan beleven en waar ze goed in zijn. Het is bijzonder om te merken dat het vaak voorheen onbewuste drijfveren zijn die in het traject tot geïnspireerde studiekeuzes leiden.

Mijn hart ligt bij het adviseren en begeleiden van scholieren en studenten bij hun studiekeuze. Ik hoop jou ook snel te mogen ontmoeten, zodat we samen de studie kunnen kiezen die bij jou past!
Curriculum Vitae

Opleiding
PABO
RUG, afgestudeerd pedagoog/onderwijskunde
De Baak Managementopleiding
Human Basics HRM strategie
Filosofie Oost-West

Werkervaring
Leerkracht Speciaal Onderwijs
Docent HBO Orthodidactiek
Diverse functies KPN Telecom, zoals: organisatie adviseur, manager managementopleidingen, manager ICT´ers, interim management, projectmanagement in Indonesië en Tsjechië
Vrijplaatscoach