Traject “passende studiekeuze”

Het traject "passende studiekeuze" vindt plaats in een setting van wederzijds vertrouwen en respect. Het duurt meestal zo´n drie tot vier weken. Na de intake kom je minimaal drie tot maximaal vijf keer terug voor een gesprek van anderhalf uur. De volgende stappen zullen we samen doorlopen:

De intake
De intake is vooral bedoeld om kennis met elkaar te maken, om te kijken of het klikt. We gaan het natuurlijk hebben over de reden van je komst, maar ook krijg je uitleg over onze werkwijze. Als het traject je aanspreekt en je hiervoor wilt kiezen, dan bepalen we samen welke vragen je beantwoord wilt hebben. Je krijgt dan direct al een aantal testen en opdrachten mee naar huis.

Uitdiepen van je vragen
De testen en opdrachten die je hebt meegekregen zijn een extra stimulans om goed over jezelf na te denken. Wat doe je graag? Wat inspireert je? Waar krijg je energie van? De antwoorden op deze vragen helpen je om meer inzicht te krijgen in wie je bent. Ze vormen de basis van onze gesprekken.

Antwoorden op nieuwe vragen
Je inzichten en je eigen reflectie nemen we in de vervolggesprekken grondig onder de loep. Je zult merken dat er steeds nieuwe vragen en dus nieuwe antwoorden ontstaan. Zo werk je stap voor stap toe naar een passende studiekeuze. Soms zal de keuze verrassend voor je zijn, maar vaker nog is het een keuze die je onbewust al met je meedroeg.

Kennismaking met het werkveld
Als je een voorlopige studie- of beroepskeuze hebt gemaakt, dan eindigt het traject met een kennismaking met het werkveld. Denk aan een snuffelstage of een gesprek met iemand die het beroep uitoefent. Op die manier ontdek je of het beroep aan je verwachtingen voldoet en of het ook echt past bij wie je bent.

Wil je het traject "passende studiekeuze" volgen, maar is de afstand tot mijn woonplaats Drachten te ver? Dan is er de mogelijkheid om via skype of face-time het traject te doen.

Wietske was na een meeloopdag helemaal overtuigd van haar studiekeuze:
"Na een dag te hebben meegelopen bij een fysiotherapeut ben ik er van overtuigd dat ik graag de opleiding fysiotherapie wil gaan doen. Ik heb me nu ook al ingeschreven voor een cursus sportmassage/verzorging en ik hoop dat ik daardoor al een streepje voor heb bij de loting. "

Tessa en Mirjam hebben het traject "passende studiekeuze" al doorlopen. Lees hier hun ervaringen.