Scholieren

Steeds weer die eeuwige vraag: "Wat ga jij na de middelbare school doen?" Naarmate je havo- of vwo-opleiding vordert, merk je dat je een ingrijpende keuze moet maken. Maar wat moet je kiezen en waarom? Je komt er achter dat het kiezen van een passende studie geen eenvoudige opgave is. Een afspraak met TRIAK kan dan uitkomst bieden.

Samen met TRIAK ontdek je welke studie goed aansluit op jouw kwaliteiten en interesses. Door aandachtig naar je te luisteren en de juiste vragen te stellen, proberen we jouw verlangens, drijfveren en talenten naar boven te halen. Vaak weet je onbewust wel wat je moet kiezen, maar heb je net dat extra zetje nodig om het ook daadwerkelijk bewust te maken.

Het traject "passende studiekeuze" duurt meestal drie tot vier weken. Wat het je oplevert? Meer dan je denkt. Je leert weloverwogen kiezen voor je eigen toekomst, omdat:
je beter weet wie je bent en wat je nu echt wilt
je weet wat je motiveert, inspireert en waar je energie van krijgt
je meer kennis hebt van mogelijke studies en het daarbij behorende werkveld
je een helder inzicht krijgt in welke studie of opleiding bij jou past


Hoe ziet het traject "passende studiekeuze" eruit?

Tessa en Mirjam hebben het traject "passende studiekeuze" al doorlopen. Lees hier hun ervaringen.
Tim, die in 5-havo bij de keuze voor een opleiding werd begeleid door TRIAK:
"Ik wist wel dat ik goed was in wiskunde en natuur- en scheikunde, maar mijn favoriete vak op school was biologie. Ik had geen idee wat je daar allemaal mee kon. In de gesprekken met TRIAK kwam ik er achter dat ik heel nauwkeurig en accuraat ben. Toen kwam de opleiding bio-informatica eruit. Ik ben ook nog gaan praten met iemand die dat vak uitoefent. Dat was super, toen wist ik het zeker: dat wil ik worden."