Dyslexie

Na een schoolloopbaan met nogal wat omwegen ben je gaan studeren. Gaandeweg groeien de twijfels. Je raakt gedemotiveerd omdat je te weinig uitdaging vindt in je studie en je vraagt je af of je wel de juiste studie hebt gekozen.
Misschien heb je gekozen voor een verkeerde of te lage studie, omdat je dyslexie hebt. Dat zou zomaar eens kunnen en komt vaker voor dan je denkt.
Je hebt geen flauw idee welke studie nu wel bij je past. Wat nu? TRIAK kan je helpen!

Samen met TRIAK ontdek je welke studie het beste bij je past, zonder dat de problemen van dyslexie de overhand hebben. Door aandachtig naar je te luisteren en de juiste vragen te stellen, proberen we jouw verlangens, drijfveren en vooral talenten naar boven te halen. Daarbij ligt de nadruk op je sterke kanten en niet op de belemmeringen die je ervaart vanwege je dyslexie. Die sterke kanten zijn namelijk vaak ondergesneeuwd geraakt door de lees- en spellingproblemen.

Het traject "passende studiekeuze" duurt voor een dyslectische student iets langer dan normaal; zo´n 4 tot 5 sessies in een tijdsbestek van 6-8 weken.
Wat het oplevert? Meer dan je denkt!
meer inzicht in je sterke kanten en talenten
compensatiemogelijkheden voor je taalproblemen
het besef dat dyslexie niet alleen nadelen kent, maar ook voordelen
een studie, waarin juist je sterke kanten benut worden

Hoe ziet het traject "passende studiekeuze" eruit?

Wil je het traject "passende studiekeuze" volgen, maar is de afstand tot mijn woonplaats Drachten te ver? Dan is er de mogelijkheid om via skype of face-time het traject te doen.

Tessa en Mirjam hebben het traject "passende studiekeuze" al doorlopen. Lees hier hun ervaringen.