Model Meervoudige Intelligenties

Het model van de Meervoudige Intelligenties dat is ontwikkeld door Gardner verwijst naar de verschillende talenten van mensen. Volgens Gardner heeft iedereen meerdere talenten of intelligenties. Deze talenten staan los van elkaar en kunnen van een heel verschillend niveau zijn. De een is verbaal heel sterk en leert gemakkelijk door gebruik te maken van taal. De ander ziet snel verbanden tussen verschillende onderwerpen. Een derde blinkt uit in ruimtelijk inzicht. En een muzikaal talent hoort op het podium. Zoals een sporter uitblinkt op het veld.

Gardner beschouwt intelligentie als een capaciteit die te ontwikkelen is. Volgens hem bezit ieder mens een aantal vormen van intelligentie en kan iedereen deze ontwikkelen. De meeste mensen hebben een paar gebieden waarop ze uitblinken, een paar waarop ze het aardig doen en andere gebieden waar we ons hele leven moeite mee hebben.
Geplaatst in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *